Otázka

Mám angínu a dostala jsem antibiotika Xorimax 500 10 tablet po 12 h.

Dobrý den, mám angínu a dostala jsem antibiotika Xorimax 500 10 tablet po 12 h. Chtěla jsem se zeptat jestli je 5 dní dostačující léčba, když se většinou uvádí 7-10 dni, nerada bych aby se mi pak vrátila. Lékař mi předepsal tyto že by měli být šetrné ke střevu, ale po přečtení letacku, kde se uvádí průjem často , nevím čemu věřit. Děkuji předem za odpověď. Hezký den

Odpovědi
Kategorie: Očista střeva

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    10. říjen 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Pri učitých antibiotikách je postačujúca aj 5 dňová a niekedy napr. Sumamed 3 dňová liečba.
    Lebo účinok antibiotik ešte pretrváva dlhšiu dobu.
    Hnačky pri každom ATB môžu byť, preto sa doporučuje aj probiotická liečba. 

    S pozdravom 
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mám průjem.

Dobrý den pane doktore, co jsem se vrátila z Egypta 14.8 mám průjem.Pani doktorka MI UDĚLALA TŘIKRÁT VÝTĚR A VŽDY V POŘÁDKU. NAPSALA MI DVAKRÁT ANTIBIOTIKA A PRŮJEM MÁM STÁLE,PRŮJEM JE HNĚDÝ S KRVÍ A HLENY.NĚKDY STRAŠNĚ ZAPÁCHÁ, PŘED VYPRÁZDNĚNÍM MĚ BOLÍ V POD BŘÍŠKU TRPÍM VĚTRY A ŘÍHÁNÍ,MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚD´

Odpovědi
Kategorie: Průjem

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    5. říjen 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Dôležitý je vysoký príjem tekutín a beztuková strava, aby sme črevá zbytočne nepreťažovali. Infekčnú hnačku spôsobujú víry alebo toxíny, produkované činnosťou nepriateľských baktérií v čreve. Narušenú rovnováhu upravia priateľské probiotické mliečne baktérie- Probiotiká, ktoré užívajte každé ráno a večer.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki


Otázka

Je možné ze mě špatně funguje klapka mezi žaludkem a jícnem.

Dobrý večer Byla jsem na vyšetření na gastroskopii kde me řekli že žaludek mam v pořádku ale ze je možné ze mě špatně funguje klapka mezi žaludkem a jicnem. Mám problémy s dýcháním mam pocit že můj dech je jakoby fučaví. Nevim jestli je to žáha. Nejvíce je to večer před spaním. Je to velice nepříjemné. Poraďte mně prosím zda to může být reflux a nebo by to mohli dělat paraziti. Děkuji

Odpovědi
Kategorie: Trávení, žaludeční problémy, Reflux

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    25. září 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Parazity určite nie. Keď Vám robili gastroskopiu, tak by mohli vidieť či ta klapka funguje ale aj to je pravda, že to nie je stále vidieť.
    Treba si vyskúšať liek na kyselinu, keď Vám to pomôže tak je to reflux, keď nie tak neni to reflux.
     
    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mám zhruba dva měsíce problém ze stolicí jen málo a průjem.

Dobry den mam zhruba dva měsíce problém ze stolicí jen málo a průjem a jako bych břicho nafoukle dík

Odpovědi
Kategorie: Průjem

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. září 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Odporúčam  čo najskôr absolvovať gastroenterologické vyšetrenie, vyšetrenie stolice, a tiež užívanie probiotických prípravkov, čo zmierňuje-obnovuje poškodenú črevnú flóru.  

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Může přípravky Clean Inside a ToxiClean na očistu těla užívat i paní 73 let s vysokou cukrovkou

Prosila bych lékařský názor, zda může přípravky Clean Inside a ToxiClean na očistu těla užívat i paní 73 let s vysokou cukrovkou 2.typu, 4x denně inzulin. Děkuji. 

Odpovědi
Kategorie: Očista střeva

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobrý deň prajem,

    Natural Swiss produkty sú úplne bezpečné aj pri cukrovke. Ak užívate lieky, je potrebné dodržať približne dvojhodinový časový rozdiel medzi užitím produktov NaturalSwiss a užitím liekov.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mohu provádět očistu, když mám divertikulitudu?

Dobrý den, pane doktore, mohu provádět očistu, když mám divertikulitudu?

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Ano mozete absolvovat detoxikaciu , pokial mate divertikulitidu. V tomto pripade je vlaknina velmi dobra pre crevo.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Napadlo mě, zda to není nějaký střevní parazit - mám zajít na vyšetření a kam?

Dobrý den, pane doktore,
 
dnes jsem na toaletě měle lehký průjem, úplně minimální. Na prkénku jsem poté našla cosi, dlouhé cca 2-3cm, úzké, nešlo to přetrhnout. Napadlo mě, zda to není nějaký střevní parazit, koukala jsem proto na internet, ale nic konkrétního jsem nenašla. 
V pondělí 18. 5. jsem porodila syna, proto jsou mé obavy mnohem větší. Přísnou hygienu dodržuji neustále, nyní po porodu ještě mnohem více a zodpovědněji. 
Prosím Vás tímto o odpověď a co by se mohlo jednat a zda si mám zajít na vyšetření a kam - k jakému specialistovi. 
 
Předem Vám děkuji a přeji Vám příjemný den,

Odpovědi
Kategorie: Parazity

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den!

    Stačí isť k obvednemu lekárovi a ten Vám pošle stolicu na parazitologické vyšetrenie.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Co mám dělat, po asi 3 týdnech užívání kompletní očisty Natural jsem začala mít opět potíže.

Dobrý den,po asi 3 týdnech užívání kompletní očisty Natural jsem začala mít opět potíže s tuhou stolicí a následně hemoroidy. Snažím se nepít černý čaj a velmi omezuji bílou mouku. Hodně piju vodu- 2-2,5 l a jím dostatek zeleniny. Co mám dělat? Pohybu mám také dost. Není to tou vlákninou? Děkuji za odpověď.S pozdravem 

Odpovědi
Kategorie: Vláknina

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Pokračujte ďalej s uživanim , Váš organizmus si musí zvyknuť na príjem vláknin. Vláknina účinne absorbuje toxické látky tak, že vytvorí v črevách gélovitú hmotu, ktorá vstrebávaním tekutín odbúrava a odstraňuje toxické a odpadové látky, ktoré sa usadili v  záhyboch hrubého čreva a to si vyžaduje čas.

    S  pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Užívám léky na lačno i po jídle, v jakém rozmezí je můžu vzít od podání kúry?


Dobrý den pane doktore,prosím Vás o radu ohledně kúry na střeva z firmy NaturalSwiss.

Užívám léky na lačno i po jídle, v jakém rozmezí je můžu vzít od podání kúry?

Děkuji Vám za odpověď a přejí pěkný den
Odpovědi
Kategorie: Vláknina

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Pokial beriete nejake lieky , tak treba dodrzat dvojhodinovy odstup medzi uzitim vlaknin a vasich liekov.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Pomohla by mi očistná kúra, anebo máte pro mě nějakou jinou radu, doporučení?

Dobrý den. Chtěl bych Vás poprosit o radu, názor. Mám problém s vypadáváním vlasů, byl jsem na několika vyšetřeních, ale nic mi nenašli. Navíc už celá léta mám sexuální problémy. A v první řadě trávicí problémy - nadýmání a bolesti břicha, hlavně když po jídle delší dobu sedím nebo cestuji. Stává se mi to například po větším množství piva, ale i jindy, pomáhá mi, když si lehnu na břicho. Po jídle mě někdy bolí také pod pravou lopatkou.
    Četl jsem pár článků a knih a uvažuji, zda to vše nějak nesouvisí se stravováním a mým trávením. Momentálně se už tak 3 roky zdravě stravuji – tj. jím hodně zeleniny a ovoce, těstoviny, rýži, tmavý chléb, ryby, drůbeží maso... Ovšem zhruba do 21 let jsem jedl cokoliv, nezdravě, nepravidelně... Myslíte, že se to může na mém organismu projevovat až teď?
    Pomohla by mi detoxikace, anebo máte pro mě nějakou jinou radu, doporučení? ?
   Děkuji mockrát a přeji příjemný den.

Odpovědi
Kategorie: Trávení, žaludeční problémy, Reflux

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    10. leden 2014.

    Dobrý večer!

      Nemyslím si, že minulost by mohla ovlivnit váš dnešní stav. V první řadě bych Vám doporučil absolvovat endokrinologické vyš. a sonografii břicha.
    Pokud tyto výsledky budou negativní, pak Vám doporučuji detoxikaci s programem  Clean Inside.
     

     S pozdravem Dr. Podlupszki

Otázka

Mohu podstoupit kůru Clean Inside když beru prášky na tlak?

Mohu podstoupit bezrizikově kůru Clean Inside když beru prášky na tlak- ráno PERINALON a večer CADUET? Děkuji předem za radu Miloň Doležal, Mnichovice

Odpovědi
Kategorie: Detoxikace

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    15. listopad 2016.

    Dobrý deň prajem,

    Program Clean Inside obsahuje výlučne bylinné zložky, z čoho vyplýva, že nemá negatívny vplyv na účinnosť liekov. Treba dbať len na to, aby sa obvyklé lieky užívali dve hodiny buď pred, alebo po užití vlákninového nápoja.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki


Otázka

Parasic junior se používá jen při výskytu parazitů a nebo se může brát i jen tak preventivně?

Dobrý den, parasic junior se používá jen při výskytu parazitů a nebo se může brát i jen tak preventivně? A jelikož se bere dva měsíce, tak po jak dlouhé době se může znovu brát? Děkuji

Odpovědi
Kategorie: Parazity

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    18. leden 2016.

    Dobrý deň prajem,

    Antiparazitický doplnok Parasic Junior je vhodný na odstránenie parazitov z organizmu a  môže sa absolvovať aj ako preventívne. Kúra sa môže opakovať po polroku.

     

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Ve stolici jsem našla malé hýbající se červíky.

Dobrý den,Dnes jsem byla normálně na velké,A ve stolici jsem našla malé híbající se červíky a bílé a malé a konečník mě svědí.Prosím o pomoc

Odpovědi
Kategorie: Parazity

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    12. leden 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Odporúčam  absolvovať parazitologické vyšetrenie, kde sa odoberie a vyšetrí vzorka stolice, krvi, moču atď. V stolici sa dokazuje prítomnosť črevných parazitov, vajíčok, cýst, lariev alebo dospelých červov aj priamymi vyšetrovacími metódami.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Chrani me kapsla swiss probiotix pred strevni vyrouzou?

Dobry den chrani me kapsla swiss probiotix pred strevni vyrouzou?

Odpovědi
Kategorie: Trávení, žaludeční problémy, Reflux

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    7. listopad 2015.

    Ano Probiotika chránia pred črevnou vyrózou, je  vhodné užívať kvalitné probiotiká , ktoré obnovia  potrebnú črevnú mikroflóru.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Děkovný dopis

Děkuji Vám za Vaši odpověď. Tak přesnou diagnózu mi ještě nikdo neurčil a to jsem za posledních 24 let navštívila už několik lékařů. Až dosud jsem si to ani já sama nepřiznala, i když jsem to někde hluboko v duši cítila.

Prosím odevzdejte moje poděkování.

Prosím odevzdejte moje poděkování
S pozdravem Horváthová