Otázka

Před tremi lety byl diagnistikovan nador tlusteho streva

dobrý den, mám otázku ohledně zdravotního stavu přítele. Před tremi lety byl diagnistikovan nador tlusteho streva, do dobu 1,5 roku měl vyvod na tenkém střevě, prošel chemoterapii i ozařováním. Sledován na onko mu byl letos po CT vysetrením objeven nález na levé plíci. bronchoskopie probehla ale bez vysledku, po uvazeni primare odeslan do Brna na chirurgicke odebraní a zjisteni toho, co to vlastne je. jsou tomu 2tydny. dnes volal plicni lekar a rekl,že nejde o rakovinu , ale o metastaze z predesle rakoviny strev. take sdelil,že odebrali vše co bylo potřeba( cely horní levý laok vč.uzli) a je objednan na onko, kde mu sdeli nasledny postup. zajima mne, co to vlastne znamena, ze nejde o rakovinu, ale metastazi z již prodělané rakoviny střev a na co se pripadne pripravit.děkuji

Odpovědi
Kategorie: Rakovina tlustého střeva

Odpověď

  1. Unknown
    2. listopad 2020.
    Dobrý deň!
     
    Že sa nejedná o rakovinu, myslí sa o rakovinu pľúc ale sa jedná o metastázu, čo vychádza z rakoviny hrubého čreva. Je to už pokročilejšie štádium ochorenia.
    Myslím si, že budete musieť sa porozprávať buď praktickým lekárom alebo onkológom .
     
    S pozdarvom

    Podlupszki Cs.

Otázka

Dobrý den, asi týden mám velmi nafouklé břicho

Dobrý den, asi týden mám velmi nafouklé břicho ( od pupíku k prsoum )a citlivé, trochu bolestivé na dotek, nebo zakašlání..trochu ho bolestivě cítím i v klidu, ale ne zase žádné velké bolesti. Pobolívá mě i v místech mezi prsy - trojúhelník. Tyto problémy s břichem, ale bez nafouknutého břicha mám už cca 1 rok ,ale ted poslední týden mnohem víc.Mám už cca 10 refluxní chorobu, pravidelně užívám Controc 20, na vyšetření gastro se sondou do břicha jsem byla v listopadu 2019, vše v pořádku a i sono listopad 2019 v pořádku. Pravidelná kontrola na gynekologii také listopad 2019 a vše ok. 2 roky jsem po operaci pupeční kýly , klasická operace se síťkou. Tak se obávám, jestli mi nemohla opět prasknout kýla a tyto obtíže může způsobit, nebo to patří k Refluxu. A nebo i něco jiného? Bohužel má obvodní lékařka šla do důchodu a od té doby tam bývá lékař jen v pátek a to ještě pokaždé jiný a vždy bez zájmu, jen píší léky. Slíbili nám nového stálého lékaře, ale už 8 měsíců je to stále takto. Děkuji

Odpovědi
Kategorie: Nadýmání

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    13. září 2020.
    Dobrý deň!
     
    Príčina môže byť aj sieťka  ale aj žlčník eventualne podžalúdková žľaza. Tie veci treba vylúčiť, preto odporučam podstupiť daľšie podrobne vyšetrenia.
     
    S pozdravom

    Dr. Csaba Podlupszki

Otázka

už delší dobu se mi občas po vyprázdnění stolice objevuje na toaletním papíru krev

Dobrý den, už delší dobu se mi občas po vyprázdnění stolice objevuje na toaletním papíru krev, která chvilku teče a poté to přestane. Stalo se mi to poprvé asi před půl rokem, nejprve jsem se lekla, po chvíli to ale přestalo. Několik měsíců nic, teď se mi to ale začalo stávat čím dál častěji, po vyprázdnění mi při vytření začne vytékát z konečníku jasně červená krev. Je mi teprve patnáct takže si nemyslím že by to byly hemeroidy. Co by to mohlo být?

Odpovědi
Kategorie: Čisticí kúra

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    27. srpen 2020.

    Dobrý deň!

     

    Asi to bude mala trhlinka v konečníku ale napriek tomu by som Vám odporučil absolvovať rektoskopické vyšetrenie konečníka.

    S pozdravom

    Dr. Csaba Podlupszki

Otázka

Mám problémy s vyprazdňováním.

Dobrý den. Prosím o vysvětlení a radu zda mohu užívat Swiss Probiotix Max® a Swiss Prebiotix Ultra®, Moje zdrav.problémy, Chronická ICHS, stav po F-P by passu,operace aneurysmatu břišní aorty,astma, revmatologické potíže,artroza,psoriaza,divertikuly. Mám problémy s vyprazdňováním. Děkuji za odpověď. Jana

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2020.

    Dobrý den,

    užívání probiotik a prebiotik nemá žádný negativní vliv na organismus, a mohou být užívány i při takových zdravotních potížích jako ty Vaše. Probiotika i prebiotika mají pouze pozitivní účinky na zdraví. V první řadě pomáhají při napravení střevní flóry a tím samým posilují imunitní systém.

     

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki


Otázka

večer mě strašně svědí konečník

mam dotaz večer mě strašně svědí konečník , a někdy mě i mokvá mam to už od porodu nevím co mam dělat děkuji za odpověd

Odpovědi
Kategorie: Zlatá žíla

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. leden 2020.

    Dobrý deň!

    Môže to byť zlatá žila, parazity, trhlinka.

    Treba najprv navštíviť praktického lekára aby spravil vyšetrenie na parazity a keď bude negatívne tak by bolo potrebne gastroenterologické vyšetrenie.

    S pozdravom

    Dr.Csaba Podlupszki

Otázka

Diverkulitida-nyní se s ní lečím a chtěl bych se zeptat za jak dlouho si můžu dát normální jídla.

Diverkulitida-nyní se s ní lečím a chtěl bych se zeptat za jak dlouho si můžu dát normální jídla.Kromě bezezbytkové diety. Jestli vůbec se budu moci někdy normálně najíst. (jedna doktorka mi tvrdila že bezezbytkovou dietu už budu muset užívat pořád a druhá mi říkala že třeba po měsíci pomalu zkoušet co mi bude vyhovovat a co ne) . Myslím že hlavní příčina byla v nadměrném používání alkoholu (2 až 3 láhve tvrdého za týden a do toho občas i nějaké energy drinky) . Nyní jsem 5. den na ATB a už behem 3. dne jsem byl bez bolestí a laboratoř se vrací do normálu. Jen mám zatím řidčí stolici. A také mi bylo řečeno že Diverkulitida se nedá úplně vyléčit a že diverkuli se ani časem nezahojí. Děkuji

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    14. listopad 2019.

    Dobrý den,

    Divertikulitida se dá vyléčit, ale divertikly tam zůstanou. Pokud se týká stravy, po dvou týdnech můžete jíst normální stravu, hodně vlákniny, jenom je třeba omezit potravu s malými jadérky (mák, kiwi…).

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mela jsem kandidozu ve střevech, poté divertikulitida střeva.

Dobry den pane doktore,chci se zeptat mela jsem kandidozu ve střevech,pote divertikulitida střeva bez perforace.je možné ,ze může byt u divertikulitidy i zvracení a bolesti konečníku? Děkuji.potize se střevem trvají i kdyz držím dietu dekuji

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    12. listopad 2019.

    Dobry den,

    Není to typické, ale zvracení je možné, a pokud máte divertikly v blízkosti konečníku, teoreticky i bolesti v konečníku.

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mám velké bolesti na pravé straně zadku.

Dobry den,mám velké bolesti na pravé straně zadku,které strili do trisla a na stydkou kost.Moje lékařka mě poslala na mag.rezonanci,vysledek je L4/5 a L5/S1:drobné cirk.protruze disků,v L5/S1 akcentovana vlevo preforaminalne až foraminalne,v lehkem kontaktu s levostr.kořenem S1.Chtěla bych znát ještě jiny názor lekare,děkuji

Odpovědi
Kategorie:

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    22. říjen 2019.

    Dobrý den,

    Třeba to konzultovat neurologa event. ortopeda.
    Já jsem gastroenterolog.

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki

Otázka

Může přípravky Clean Inside a ToxiClean na očistu těla užívat i paní 73 let s vysokou cukrovkou

Prosila bych lékařský názor, zda může přípravky Clean Inside a ToxiClean na očistu těla užívat i paní 73 let s vysokou cukrovkou 2.typu, 4x denně inzulin. Děkuji. 

Odpovědi
Kategorie: Čištění střev

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobrý deň prajem,

    Natural Swiss produkty sú úplne bezpečné aj pri cukrovke. Ak užívate lieky, je potrebné dodržať približne dvojhodinový časový rozdiel medzi užitím produktov NaturalSwiss a užitím liekov.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mohu provádět očistu, když mám divertikulitudu?

Dobrý den, pane doktore, mohu provádět očistu, když mám divertikulitudu?

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Ano mozete absolvovat detoxikaciu , pokial mate divertikulitidu. V tomto pripade je vlaknina velmi dobra pre crevo.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Napadlo mě, zda to není nějaký střevní parazit - mám zajít na vyšetření a kam?

Dobrý den, pane doktore,
 
dnes jsem na toaletě měle lehký průjem, úplně minimální. Na prkénku jsem poté našla cosi, dlouhé cca 2-3cm, úzké, nešlo to přetrhnout. Napadlo mě, zda to není nějaký střevní parazit, koukala jsem proto na internet, ale nic konkrétního jsem nenašla. 
V pondělí 18. 5. jsem porodila syna, proto jsou mé obavy mnohem větší. Přísnou hygienu dodržuji neustále, nyní po porodu ještě mnohem více a zodpovědněji. 
Prosím Vás tímto o odpověď a co by se mohlo jednat a zda si mám zajít na vyšetření a kam - k jakému specialistovi. 
 
Předem Vám děkuji a přeji Vám příjemný den,

Odpovědi
Kategorie: Parazité

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den!

    Stačí isť k obvednemu lekárovi a ten Vám pošle stolicu na parazitologické vyšetrenie.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Co mám dělat, po asi 3 týdnech užívání kompletní očisty Natural jsem začala mít opět potíže.

Dobrý den,po asi 3 týdnech užívání kompletní očisty Natural jsem začala mít opět potíže s tuhou stolicí a následně hemoroidy. Snažím se nepít černý čaj a velmi omezuji bílou mouku. Hodně piju vodu- 2-2,5 l a jím dostatek zeleniny. Co mám dělat? Pohybu mám také dost. Není to tou vlákninou? Děkuji za odpověď.S pozdravem 

Odpovědi
Kategorie: Vláknina

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Pokračujte ďalej s uživanim , Váš organizmus si musí zvyknuť na príjem vláknin. Vláknina účinne absorbuje toxické látky tak, že vytvorí v črevách gélovitú hmotu, ktorá vstrebávaním tekutín odbúrava a odstraňuje toxické a odpadové látky, ktoré sa usadili v  záhyboch hrubého čreva a to si vyžaduje čas.

    S  pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Užívám léky na lačno i po jídle, v jakém rozmezí je můžu vzít od podání kúry?


Dobrý den pane doktore,prosím Vás o radu ohledně kúry na střeva z firmy NaturalSwiss.

Užívám léky na lačno i po jídle, v jakém rozmezí je můžu vzít od podání kúry?

Děkuji Vám za odpověď a přejí pěkný den
Odpovědi
Kategorie: Vláknina

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Pokial beriete nejake lieky , tak treba dodrzat dvojhodinovy odstup medzi uzitim vlaknin a vasich liekov.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mohu použit tablety Parasic i bez vlákniny clean Inside, sou nejaké průvodní potíže pri detoxikaci?

Zdravím Vás pane doktore achci se zeptat zda mohu použit tablety Parasic i bez vlákniny clean Inside. Dále mám dotaz zda jsou nejaké průvodní potíže na které se připravít např. Průjem či zvracení nebo nevolnosti. Také zda při me váze 50.kg je stejně dávkování jako u manžela který má 75.kg. Děkuji Vám za odpověď .

Odpovědi
Kategorie: Parazité

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    2. únor 2015.
    Dobrý deň prajem,

    Parasic je účinnou kombináciou 17 rastlín vynikajúcej kvality, ktoré sa tradične používali na odstránenie parazitov, ich vajíčok a vyliahnutých lariev z organizmu.
    Môže sa užívať aj samostatne. Podľa všeobecných skúseností Program Clean Inside nevyvoláva vážnejšie vedľajšie účinky. V zriedkavých prípadoch môže nastať  bolenie hlavy, kožné reakcie, bolenie brucha – niekedy aj kŕčovité – a nadúvanie. Tieto príznaky však samy zakrátko ustúpia.
    Dávkovanie je rovnaké u každého, nesúvisí to s vahou.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Chtěla bych se zeptat, jestli je součástí IBS velmi často nafouklé břicho?

Dobrý den, mám veliké podezření na IBS. Chtěla bych se zeptat, jestli je součástí IBS velmi často nafouklé břicho? Jsem hubená, vnitřní tuk je v pořádku, ale mé břicho často vypadá jak ve druhém, před menstruací, nebo při větší psychické zátěži dokonce i jako ve třetím měsíci těhotenství. Všechny problémy odpovídající IBS mám už dlouhé roky, jen jsem se nedočetla, jestli kromě bolesti může i IBS způsobovat od rána do večera nafouklé břicho. Děkuji za odpověď.

Odpovědi
Kategorie: IBS

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    21. červen 2018.

    Dobrý den přeji,


    diagnostika IBS bývá velmi komplikovaná, protože se prolíná s příznaky jiných onemocnění. Při diagnostice postupujeme tak, že vyloučíme všechny závažnější onemocnění, abychom předešli komplikacím. Využíváme sono, kolonoskopii a i. Mezi příznaky, které se nejčastěji projevují u IBS, patří dlouhodobější průjmová období se střídáním zácpy, tlak v břiše, nafouknutí, bolestivé křeče.
    Vyléčení bývá velmi úspěšné, je však nutné dodržovat přesné pokyny lékaře. Největším problémem bývá odstranění stresu. Měli byste mít zdravě sestaven jídelníček a vynechat kouření, alkohol a mastná jídla. Jíst pravidelně a v menších porcích. Nevhodný je cukr a tučné mléčné výrobky, káva, sladkosti, ořechy, červené maso, pomerančová a grapefruitová šťáva. Naopak vhodná je celozrnná rýže, libové drůbeží maso, ovoce a zelenina, probiotické jogurty.

     

    S pozdravem

    Dr. Podlupszki


Otázka

Chtěla bych Vás poprosit o názor.

Vážený Pan profesor a jeho tým! Chtěla bych se na Vás obrátit s následující otázkou. Mému tchánovi v únoru roku 2016 diagnostikovali v pravé horní polovině T3N2M0 std. III / A plicní adenoid. Je neoperovatelný, proto v prvním kole dostal chemoterapii 6 cyklů paclitaxel + Carboplatin meoadj. Potom CT v únoru 2017 potvrdilo progresi, která přesáhla 20%, tehdy ho onkoteam zařadil do T3N2M1a st. IV. Potom dostal léčbu 10 cyklů docetaxel + nintedanib. CT z 02.2018 znova potvrdilo progresi, momentálně dostává 7. cyklus léčby mono pemetrexed. 24.02.2016 je podle CT azygos lymfatická uzlina 25x16mm, ve 3. segmentu má průměr 28x18mm, v levém 4. segmentu je jedna 16x12mm-ová, v levém 9. segmentu jedna 5mm-ová, 05.02.2018 CT azygos lymfatická uzlina 36x22mm, v pravém 3. segmentu přesahuje 3 cm, v levém 4. segmentu je momentálně 1 cm-ová, v levém 9. segmentu nezměněna. Jiné metastázy nebyly prokázány. V posledních 3 týdnech zhubl 5 kg, je slabý, hodně leží, rychle se unaví, po mírné fyzické zátěži (chůze, 10-15 minut sezení) ho přepadnou závratě, slabost. Od jeho lékaře jsem dostala informaci, že "max 1 rok". Rodina bohužel neví mluvit o této situaci (já zdravotnický pracovník) bohužel svůj každodenní život žijí pštrosí politikou. Chtěla bych se zeptat, nakolik je ve skutečnosti situace vážná, a jestli budu muset začít vážně připravovat rodinu na to nejhorší, nebo můžeme přemýšlet v delším časovém horizontu? (Myslím tím na 3-5-10 let). Děkuji Andrea

Odpovědi
Kategorie: Léčivé houby

Odpověď

  1. Dr. Fachet
    Prof. Dr. Jozef Fachet MD, PhD. Onkolog, imunolog, patofyziolog
    12. říjen 2018.

    Vážená Paní!

    Děkujeme za projevenou důvěru, že jste se se svou otázkou obrátili na nás! Bohužel podle popisu je obtížné nastínit slibnou budoucnost. Co to v časovém horizontu znamená, kvůli nedostatku znalostí o okolnostech to nemůžeme říct. Nádorové onemocnění je složitý problém, vývoj procesů ovlivňuje mnoho vnějších a vnitřních faktorů. Šanci na vyléčení může zajistit zejména systematická, komplexní holistická terapie, která spojuje klasickou a komplementární medicínu, zahrnuje v sobě výživu, léčivé rostliny, pohyb, přehodnocení životního stylu a duševní cvičení (samozřejmě s ohledem na věk a fyzický stav). Protože duchovní faktory zákonitě ovlivňují procesy fyzického těla. Čili, šanci na vyléčení může dát zejména takový složený terapeutický balík, který kromě lékařských terapií je spojen se základní změnou všech životních situací, k tomu je však potřebný čas a aktivní účast pacienta. Bez těchto změn je každá léčba (i lékařská léčba) schopná pouze ovlivnit symptomy. Protože, pokud se hluboce ukrývající procesy, které onemocnění způsobily a udržují ho, zůstanou nedotčené, jejich ničivý účinek bude přetrvávat, zachovávajíc příznaky a onemocnění. Vámi shrnutý proces se zdá být pokročilým, ale v případě zájmu o přípravcích z léčivých hub, případně o holistické terapii Vám poskytneme podrobné informace.

    S úctou přejeme Vašemu tchánovi zlepšení stavu

    Lékařský tým Dr. Facheta

Otázka

Po fyzické zátěži nebo v teple se mi udělají červené fleky

Dobry den,v teple nebo po fyzicke zatezi se mi nad obema kotnikama udelaji svetle cervene velke fleky, ktere svedi a boli? Mohu se zeptat, co to zpusobuje a jak se lecit? Diky moc, zdravim.

Odpovědi
Kategorie: Kožní problémy

Odpověď

  1. Dr. Apostol
    Dr. Eva Apoštolová Kožní lékařka, kosmetoložka
    9. květen 2018.

    Dobrý deň prajem,

    veľké červené fľaky na tele môžu byť prejavom alergickej reakcie. Práve v takýchto záťažových podmienkach sa veľmi výrazne prejaví naše telo a jeho celkový zdravotný stav. Mali by ste to riešiť s alergológom-imunológom, ktorý Vám presne poradí, ako postupovať. Môže ísť o alergiu z dôvodu prijímania nejakého druhu potravín, ktoré sú pre Vás dráždivé, tiež o alergiu na nejakú kozmetiku, či drogériu, ale tiež na tom môžu mať svoj podiel vonkajšie faktory ako je napríklad peľ a podobne. Skúste si odsledovať, či tento jav nemá súvislosť s nejakou potravinou, prípadne iným faktorom vyššie spomínaným. 

     

    S pozdravom

    Dr. Apoštolová

Otázka

Je možné užívat Clean inside pouze 1 měsíc?

Dobrý den,zajímalo by mě,jestli je možné užívat clean inside pouze 1 měsíc.Vím,že je lepší 3 měsíční kúra,ale na to nemám.Pomůže mi alespon 1 měsíc? Děkuji.

Odpovědi
Kategorie: Detoxikace

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    28. leden 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Rokmi nahromadené toxíny sa nedajú odstrániť z organizmu behom niekoľkých týždňov, ba ani za mesiac, potrebná je minimálne dvojmesačná kúra, ktorá dokáže intenzívne prečistiť organizmus.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Děkovný dopis

Děkuji Vám za Vaši odpověď. Tak přesnou diagnózu mi ještě nikdo neurčil a to jsem za posledních 24 let navštívila už několik lékařů. Až dosud jsem si to ani já sama nepřiznala, i když jsem to někde hluboko v duši cítila.

Prosím odevzdejte moje poděkování.

Prosím odevzdejte moje poděkování
S pozdravem Horváthová