Otázka

Už nejaký čas mívám ve stolici slabý obsah krve

dobry den uz nejaky cas mivam ve stolici slabi obsah krve deje se to tak 2-3 za mesic nebo ob mesic.trpim take plynatosti kazdodenni nekdy az pachnouci hnijici smrad.jsem samozivitel na dve deti a mam hodne stresu .kourim cigarety i marihuanu.asi 12 let sem bral pervitin snupal kouril i vpichoval.vim ze narkomani maji vetsi sanci na zdravotni potize i zloutenkou.je mi 30 let jak dlouho se asi jeste doziji pokud mam takove problemy?

Odpovědi
Kategorie: Rakovina tlustého střeva

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    21. květen 2018.

    Dobrý den přeji,

    myslím, že Vaše otázka by spíše měla směřovat k tomu, jak se dostat k vyřešení této situace. Určitě byste měli navštívit lékaře, který odhalí příčinu Vašich problémů. Nemusí hned jít o smrtelné onemocnění, ale prevence je velmi důležitá zejména v takových případech. Lékař Vám udělá potřebná vyšetření, nemusíte se obávat, protože v současnosti jsou technologie na vysoké úrovni i personál, který je obsluhuje. Hlavně návštěvu lékaře neodkládejte, včasná diagnostika bývá klíčová.

     

    S pozdravem

    Dr. Podlupszki

     

Otázka

Trápí mě zlomenina

Dobrý den,chtela bych vědět,zda zlomenina kosti vreteni - Epiphyseolysis radii l.sin.dist.disloc Salter-Harris ll - je zlomenina úplná či neúplná.Děkuji Fischerová

Odpovědi
Kategorie: Fyzioterapeut a fyzioterapie

Odpověď

  1. Varró Tímea
    Tina Varóová Fyzioterapeut
    15. květen 2018.

    Dobrý den,

    zlomenina je neúplná, tyto typy zlomenin se velmi pěkně zahojí a regenerují se všechny části bez nějakých vážnějších komplikací. Důležité je řídit se pokyny lékaře a po zahojení začít postupně zatěžovat a cvičit.

     

     

    S pozdravem

    Varóová Tina


Otázka

Mám zvýšené jaterní testy, co s tím?

Dobrý den, prosím o radu. Minulý měsíc mi paní doktorka zjistila zvýšené jaterní testy, po měsíci jsem byla opět na krvi a mám tyto výsledky: Kalium 4,1 mmol/l (3,8-5,4), ALT 0,77 ukat/l (0,1-0,78), AST 0,76 ukat/l (0,16-0,72), GGT 2,37 ukat/l (0,14-0,68), Alkalická fosfatáza 4,1 ukat/l (0,66-2,2) Piju ostropestřec čas, tinkturu (kapky) a drcený ostropestřec, mám jaterní dietu. alkohol nepiji. Beru ale antidepresiva, argofan 300 mg... Může to být tímto zvýšené? Popřípadě, co brát, či co dělat. Snížení antidepresiva asi není reálné, mám těžce nemocného tatínka. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpovědi
Kategorie: Detoxikace

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    14. květen 2018.

    Dobrý den přeji,

    samozřejmě užívání každého léku ovlivňuje náš organismus. Játra jsou naším filtrem a chrání tělo před toxiny, pokud ji samozřejmě přetížíme a dlouhodobě je vystavena nepříznivým vlivům léků a podobným látkám, tak se to projeví na její kondici. Jak je známo, játra víme účinně regenerovat. Velmi správně jste začali užívat ostropestřec mariánský. Semena je třeba důkladně rozdrtit, případně si zakoupit drcené, protože jinak se látky neuvolní do organismu. Stravujte se zdravě, snažte se přijímat co nejméně chemických látek. Ty jsou v současné době obsaženy v potravinách, takže doporučuji studovat složení na potravinách. Já mám dobré zkušenosti i s čajem z ostropestřce mariánského, který je třeba užívat delší dobu. Informujte o tom svého lékaře, který Vám předepisuje léky. Dobré výsledky mi přinesla i očistná kúra Toxiclean.

    S pozdravem

    Dr. Podlupszki

Otázka

Jakou dietu bych měla sledovat při autoimunitní snížené činnosti štítné žlázy?

Zdravím! Chtěla bych Vás požádat o pomoc, jakou dietu bych měla sledovat při autoimunitní snížené činnosti štítné žlázy? Jsem trochu ztracená, co mohu a co ne. Předem děkuji za Vaši pomoc!

Odpovědi
Kategorie: Štítná žláza

Odpověď

  1. Koprivanecz Magdolna
    Magdolna Koprivanecová Dietetik, diplomovaný specialista pro náuku o výživě
    12. květen 2018.

    Dobrý den přeji,

    Co se týká stravování, určitě doporučuji konzumaci selenu a snížení příjmu potravin s vysokým obsahem jódu. Zelenina s obsahem selenu: brokolice, zelí, špenát, fazole lima, sója, chřest, černá fazole, houby. Ovoce s obsahem selenu: banán, grapefruit, hrozny, kiwi, citron, žlutý meloun, mango, moruše, pomeranč.  Z ořechů stojí za zmínku brazilské ořechy, jejichž obsah selenu je obzvláště vysoký. Ostatní potraviny bohaté na selen: hovězí maso, ryby, mořské ryby (tuňák, treska, sleď), obiloviny, velké množství selenu se nachází také v celozrnných obilovinách. Potraviny s vysokým obsahem jódu: brambory, jogurt, sušené řasy, krystalická himálajská sůl, mléko, borůvky, mořské ryby, sušené švestky, vejce a jahody. Je však velmi důležité, že v případě autoimunitního onemocnění se NESMÍ konzumovat potraviny s obsahem jódu. Např. jódovaná sůl.

    Potřebná je pravidelná konzultace a kontrola, protože při autoimunitním onemocnění štítné žlázy se poměrně rychle může obrátit snížená činnost na zvýšenou.

     

    S pozdravem
    Koprivanecová

Otázka

Může přípravky Clean Inside a ToxiClean na očistu těla užívat i paní 73 let s vysokou cukrovkou

Prosila bych lékařský názor, zda může přípravky Clean Inside a ToxiClean na očistu těla užívat i paní 73 let s vysokou cukrovkou 2.typu, 4x denně inzulin. Děkuji. 

Odpovědi
Kategorie: Čištění střev

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobrý deň prajem,

    Natural Swiss produkty sú úplne bezpečné aj pri cukrovke. Ak užívate lieky, je potrebné dodržať približne dvojhodinový časový rozdiel medzi užitím produktov NaturalSwiss a užitím liekov.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mohu provádět očistu, když mám divertikulitudu?

Dobrý den, pane doktore, mohu provádět očistu, když mám divertikulitudu?

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Ano mozete absolvovat detoxikaciu , pokial mate divertikulitidu. V tomto pripade je vlaknina velmi dobra pre crevo.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Napadlo mě, zda to není nějaký střevní parazit - mám zajít na vyšetření a kam?

Dobrý den, pane doktore,
 
dnes jsem na toaletě měle lehký průjem, úplně minimální. Na prkénku jsem poté našla cosi, dlouhé cca 2-3cm, úzké, nešlo to přetrhnout. Napadlo mě, zda to není nějaký střevní parazit, koukala jsem proto na internet, ale nic konkrétního jsem nenašla. 
V pondělí 18. 5. jsem porodila syna, proto jsou mé obavy mnohem větší. Přísnou hygienu dodržuji neustále, nyní po porodu ještě mnohem více a zodpovědněji. 
Prosím Vás tímto o odpověď a co by se mohlo jednat a zda si mám zajít na vyšetření a kam - k jakému specialistovi. 
 
Předem Vám děkuji a přeji Vám příjemný den,

Odpovědi
Kategorie: Parazité

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den!

    Stačí isť k obvednemu lekárovi a ten Vám pošle stolicu na parazitologické vyšetrenie.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Co mám dělat, po asi 3 týdnech užívání kompletní očisty Natural jsem začala mít opět potíže.

Dobrý den,po asi 3 týdnech užívání kompletní očisty Natural jsem začala mít opět potíže s tuhou stolicí a následně hemoroidy. Snažím se nepít černý čaj a velmi omezuji bílou mouku. Hodně piju vodu- 2-2,5 l a jím dostatek zeleniny. Co mám dělat? Pohybu mám také dost. Není to tou vlákninou? Děkuji za odpověď.S pozdravem 

Odpovědi
Kategorie: Vláknina

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Pokračujte ďalej s uživanim , Váš organizmus si musí zvyknuť na príjem vláknin. Vláknina účinne absorbuje toxické látky tak, že vytvorí v črevách gélovitú hmotu, ktorá vstrebávaním tekutín odbúrava a odstraňuje toxické a odpadové látky, ktoré sa usadili v  záhyboch hrubého čreva a to si vyžaduje čas.

    S  pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Užívám léky na lačno i po jídle, v jakém rozmezí je můžu vzít od podání kúry?


Dobrý den pane doktore,prosím Vás o radu ohledně kúry na střeva z firmy NaturalSwiss.

Užívám léky na lačno i po jídle, v jakém rozmezí je můžu vzít od podání kúry?

Děkuji Vám za odpověď a přejí pěkný den
Odpovědi
Kategorie: Vláknina

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Pokial beriete nejake lieky , tak treba dodrzat dvojhodinovy odstup medzi uzitim vlaknin a vasich liekov.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Je vhodné při celiakii a při polyvalentní alergii užívat Clean Inside?

Na internetové stránce jsem se dostala k Vašemu mailu. Zajímalo by mě, které přípravky z těch, které jsou uvedeny na stránce Natural Swiss, jsou vhodné při celiakii, a zda jsou vhodné také při polyvalentní alergii, případně, zda existuje onemocnění, při kterém jsou tyto přípravky kontraindikované?

Děkuji za odpověď.

Jana

Odpovědi
Kategorie:

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    18. září 2014.

    Dobrý večer přeji!

        Podle mých vědomostí a i z vlastních zkušeností mohou celiatici užívat program Clean Inside. Co se týká polyvalentní alergie, je těžké na tuto otázku odpovědět, neboť už i jak samotný název říká, je to alergie na různorodé látky.  

        S pozdravem Podlupszki

Otázka

Mám problémy s dolní čelistí.

Dobrý den, mám problémy s dolní čelistí. Přes zub č. 4 i kolem zubu se tlačí spousta sladké pachuti. Dásně kolem zubu pálí, zub také tlačí a pálí. Nutí mě to tu sladkou pachuť vysávat. Ve stěru z dásní byla pseudomonas, potom bez nálezu. Podle alternativní medicíny tam mohou být drobní paraziti z vody, kterou si čistila zuby. Čistila jsem si zuby vodou ze studny, do které se dostávala povrchová vada. Kde je možné se nechat vyšetřit na parazity? Děkuji za odpověď.

Odpovědi
Kategorie: Funkční čelistní ortopedie

Odpověď

  1. Dr. Hermann
    MUDr. Gábor Hermann Odborný lékař pro ortodoncii, specialista na funkční čelistní ortopedii
    27. únor 2017.

    Milá pani.

    Navrhuji Vám, abyste se se svým problémem obrátila na dentistu, specialistu na dásně! Obraťte se s důvěrou na Parodontologickou kliniku. Přeji Vám brzké uzdravení!

    S pozdravem
    Mudr.Hermenn


Otázka

Mám hledat ještě příčinu někde jinde?

Vážený pane Podlubszki,

obracím se na Vás na základě nalezení programu Clean Inside od Natural Swiss. Shrnu moje problémy: roky trpím neurčitými zažívacími potížemi, špatné vyprazdňování, nafouknuté spodní břicho, plynatost, neurčité píchání v levé a spodní čísti břicha. Před 4mi roky mě poslal dr. na kolonoskopii, nic se nenašlo. Když jsem se vrátila po letech k obvodnímu lékaři, že už mě tento stav nebaví, předepsal mi Lanzul. Ten mi na chvíli pomohl, trochu se mi zlepšila stolice, ale nebylo to dlouhodobé. Částečně se mi spravila plynatost. Zkoušela jsem i Ajurvedskou Triphalu, která je také účinná, ale opět to nepomohlo v trvalejšímu a kompletnímu očištění. Dokonce zjišťuji, jestli se mi nemohla vytvořit alergie na lepek nebo laktozu.
Po různých studiích mne Clean Inside přesvědčil, že si ho zakoupím a budu doufat, že mi pomůže. Jste mi schopen říci, jestli je opravdu problém v mém zažívání, které je potřeba opravdu důkladně a komplexně vyčistit, zbavit se možných parazitů a vlastně i uzdravit, nebo jestli mám hledat ještě příčinu někde jinde? Vím, že vaše odpověď bude jen orientační, ale i tak budu vděčna za jakoukoliv odpověď. Ráda si nechám poradit, ale nevím, kde mám pomoc hledat. Tuto kůru jsem odhodlaná brát celé tři měsíce a potom uvidím, jaký to na mě mělo vliv.
A jako poslední, je možné v programu Clean Inside užívat třeba Ajurvédský čas na očistu jater?

Děkuji moc za možné informace.

Přeji hezký den,
Odpovědi
Kategorie: Čištění střev

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    27. únor 2015.
    Dobry den!

    Podla mojho názoru Vy budete mať funkčnu poruchu trávacieho systemu, čo sa vyliečiť nedá len sa naučiť s tým žiť. Do určitej mieri očitna kura Vám može pomôcť, môže Vám aj vymyznút príznaky na prechodnu dobu.
    Ča sa tyka kombinácii jednotlivých kur event.čajov by som nedoporucil aby tam nevznikly nejaké interakcie medzi jednotlivými prípravkami.

    S pozdravom
    Dr. Podlupszki Cs.

Otázka

Veľmi mi nafukuje brucho, čo mám s tým spraviť?

dobry den, velmi mi nafukuje brucho, ani nemusim nic zjest a som nafuknuta, potreboval by som radu co mam s tym spravit? lebo som aj dost pribrala a pritom za den skoro nic nezjem

Odpovědi
Kategorie: Nadýmání

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    10. únor 2016.

    Dobrý deň prajem,

    Najlepšou prevenciou je vyhýbať sa jedlám, ktoré spôsobujú nafukovanie a namiesto nich si vyberať ľahšie stráviteľné pokrmy. Optimálny príjem vlákniny v strave reguluje trávenie a pomáha predchádzať pocitom nafúknutého brucha a plynatosti. Skúste piť bylinné čaje ako aníz, feniklový mätový ktoré znižujú tvorbu plynov, alebo podporujú ich odchod.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mám divertikuly, je nutný chirurgický zákrok?

Vážený pane doktore,
 
na internetu jsem se dočetla o přípravku Clean Inside. Podle indikace by byl vhodný na divertikulózu, se kterou zápasím už několik let.
Poprvé jsem měla akutní divertikulózu /divertikulitidu/ před 3 lety, letos v lednu a v květnu se mi zopakovala. Ve všech případech jsem ležela na chirurgickém oddělení, kde mi byla nasazena antibiotika. Byla mi navrhnuta chirurgická léčba, ale tu jsem odmítla.
T. č. jsem absolvovala vyšetření CT-irigografii. Divertikuly jsou v klidu, zánět nemám. Neužívám na střeva žádné léky, dbám na dostatek vlákniny ve stravě, pitný režim, denně absolvuji rychlou hodinovou chůzi / to už dělám 3 roky - i tak se mi divertikulitida vrátila/. Kromě toho jsem až do třetí recidívy cvičila pod vedením trenérky pilates různá zdravotní cvičení. Léčím se Lawarinem, na vysoký krevní tlak beru Noliprel a pro nedostatek vápníku Caltrate.
Koupila jsem si vlákninu Psyllium plus a Biopron premium. Vlákninu užívám, probiotikum se zatím obávám užít.
Chtěla bych Vás poprosit o radu, zda je mohu užívat, případně i Clean Inside a kde si jej zakoupit.
Rovněž pokud je to možné, vyjádřete se, zda už je nutný chirurgický zákrok, resp. zda máte pacienty, kteří už měli opakovaně více než 3 krát divertikulitidu.
    Promiňte, pokud jsem se vyjadřovala neodborně, ale mám ekonomické vzdělání. Především jsem zapomněla uvést věk, je mi 65 let.
Předem děkuji za odpověď a omlouvám se, že Vás okrádám o volný čas.
- Marta

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    9. leden 2014.

    Milá paní!
      Já osobně bych s operačním zákrokem, stejně jako vy, nepospíchal. Je pravda, že v některých státech je už při zjištění masivní divertikulózy jako preventivní zákrok doporučeno odstranění části tlustého střeva. Kdyby se Vaša divertikulitida nadále opakovala, v tom případě bych uvažoval o operačním zákroku.
      Správně postupujete při prevenci event. divertikulitidy - dostatek tekutin a vláknin, i já to svým pacientům doporučuji. Co se týká Clean  Inside programu, doporučuji svým pacientům jeho užívání, a ve vašem případě se vy sama musíte rozhodnout, zda budete pokračovat s vlákninou psyllium, anebo se rozhodnete pro Clean Inside. Musím Vás ale upozornit, že žádná vláknina Vám nezaručí, že divertikulitidě se vyhnete, pouze snižuje pravděpodobnost usazování stolice ve střevech a tím vzniku zánětu.
        S pozdravem Podlupszki

Děkovný dopis

Děkuji Vám za Vaši odpověď. Tak přesnou diagnózu mi ještě nikdo neurčil a to jsem za posledních 24 let navštívila už několik lékařů. Až dosud jsem si to ani já sama nepřiznala, i když jsem to někde hluboko v duši cítila.

Prosím odevzdejte moje poděkování.

Prosím odevzdejte moje poděkování
S pozdravem Horváthová