Otázka

večer mě strašně svědí konečník

mam dotaz večer mě strašně svědí konečník , a někdy mě i mokvá mam to už od porodu nevím co mam dělat děkuji za odpověd

Odpovědi
Kategorie: Zlatá žíla

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. leden 2020.

    Dobrý deň!

    Môže to byť zlatá žila, parazity, trhlinka.

    Treba najprv navštíviť praktického lekára aby spravil vyšetrenie na parazity a keď bude negatívne tak by bolo potrebne gastroenterologické vyšetrenie.

    S pozdravom

    Dr.Csaba Podlupszki

Otázka

Diverkulitida-nyní se s ní lečím a chtěl bych se zeptat za jak dlouho si můžu dát normální jídla.

Diverkulitida-nyní se s ní lečím a chtěl bych se zeptat za jak dlouho si můžu dát normální jídla.Kromě bezezbytkové diety. Jestli vůbec se budu moci někdy normálně najíst. (jedna doktorka mi tvrdila že bezezbytkovou dietu už budu muset užívat pořád a druhá mi říkala že třeba po měsíci pomalu zkoušet co mi bude vyhovovat a co ne) . Myslím že hlavní příčina byla v nadměrném používání alkoholu (2 až 3 láhve tvrdého za týden a do toho občas i nějaké energy drinky) . Nyní jsem 5. den na ATB a už behem 3. dne jsem byl bez bolestí a laboratoř se vrací do normálu. Jen mám zatím řidčí stolici. A také mi bylo řečeno že Diverkulitida se nedá úplně vyléčit a že diverkuli se ani časem nezahojí. Děkuji

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    14. listopad 2019.

    Dobrý den,

    Divertikulitida se dá vyléčit, ale divertikly tam zůstanou. Pokud se týká stravy, po dvou týdnech můžete jíst normální stravu, hodně vlákniny, jenom je třeba omezit potravu s malými jadérky (mák, kiwi…).

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mela jsem kandidozu ve střevech, poté divertikulitida střeva.

Dobry den pane doktore,chci se zeptat mela jsem kandidozu ve střevech,pote divertikulitida střeva bez perforace.je možné ,ze může byt u divertikulitidy i zvracení a bolesti konečníku? Děkuji.potize se střevem trvají i kdyz držím dietu dekuji

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    12. listopad 2019.

    Dobry den,

    Není to typické, ale zvracení je možné, a pokud máte divertikly v blízkosti konečníku, teoreticky i bolesti v konečníku.

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mám velké bolesti na pravé straně zadku.

Dobry den,mám velké bolesti na pravé straně zadku,které strili do trisla a na stydkou kost.Moje lékařka mě poslala na mag.rezonanci,vysledek je L4/5 a L5/S1:drobné cirk.protruze disků,v L5/S1 akcentovana vlevo preforaminalne až foraminalne,v lehkem kontaktu s levostr.kořenem S1.Chtěla bych znát ještě jiny názor lekare,děkuji

Odpovědi
Kategorie:

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    22. říjen 2019.

    Dobrý den,

    Třeba to konzultovat neurologa event. ortopeda.
    Já jsem gastroenterolog.

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki


Otázka

V únoru mi byla diagnostikovana divertikulitída.

Dobrý večer, v únoru mi byla diadnostikovana divertikulitída, kterou léčili trojkombinací ATB, deset dnů. Držela jsem bezezbytkovou dietu. Držím keto dietu, zhubla jsem 14 kg. Teď jsem dostala průjem, ne moc velký, pak dobrý, ale zas teploty 39, které vystoupaly až na 39,6. Pohotovost, CRP 150, dostala jsem ATB, Amoksiklav 625 mg, a 8 h. Neměla jsem bolesti, jak před tím. Můžu užívat dietu dál? A po jaké době? Nebo to mohla způsobit ta dieta? Co teď jíst? Ještě beru ATB, nic jsem nejedla pět dní, pak piškoty, dnes rohlík. Co dál? Poraďte mi, prosím. Moc děkuji.

Odpovědi
Kategorie: IBS

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    21. říjen 2019.
    Dobrý den,
     
    Je třeba dodržovat bezbytkovou stravu a hodně tekutin. Já bych zatím jinou dietu nedodržoval. Myslím si, že by bylo dobré pohovořit si s gastroentrologem, event. s rodinným lékařem.
     
    S pozdravem
    Dr.Podlupszki

Otázka

Chci se zeptat udělali se mi červené pupínky po těle.

Vážení Chci se zeptat udělali se mi červené pupínky po těle. Vypadá to jako červená kulička s červeným flekem okolo. Již 4 roky se léčím na nepříjemnou nemoc úzkost a trpím velkou žízní. Také jsem prodělal zánět slinivky, mám bolesti na střevech, játrech a ledvinách. U lékaře mi bylo řečeno, že bolesti mám v hlavě. Hrozně se o sebe bojím, protože si myslím že je to příznak nějaké vážné nemoci ( zánět v těle, rakovina, nádor.

Odpovědi
Kategorie: Kožní problémy

Odpověď

  1. Dr. Apostol
    Dr. Eva Apoštolová Kožní lékařka, kosmetoložka
    18. říjen 2019.
    Dobrý den,
     
    na zmírnění popsaných příznaků bych Vám doporučila Mýdlo z extra panenského olivového oleje a Bambucké máslo s měsíčkovým olejem. Mýdlo používejte ráno a večer a máslo natírejte na vlhkou pokožku v tenké vrstvě hned po umytí mýdlem.
     
    Pokud se vám zničehonic objeví v obličeji tečky tmavého nebo bílého zbarvení, s největší pravděpodobností jde o mrtvé kožní buňky. Nejde o nic výjimečného, kožní buňky odumírají všem lidem a neustále, tato znaménka někdy zpozoruje úplně každý. Obsahem takových teček je zpravidla kožní bakterie Propionibacterium acnes a také kožní maz (mastná látka vylučovaná drobnými žlázami uvnitř vašich pórů). Mnoho lidí si přitom myslí, že tmavé tečky jsou spojené s nečistotami. Za tmavé nebo světlé zbarvení může množství kyslíku. V případě bílých pupínků zůstává "ucpávka" pod povrchem kůže a zůstává tak bílá. Při vystavení se kyslíku pupínek mění svou barvu na hnědočernou. Oba dva typy pupínků jsou vytrvalé a mohou na vaši kůži být dlouhou dobu, pokud je nevymáčknete. Někdy se tak mohou stát opravdu velkými.
    Někdy je zanesený pór tak podrážděný, že se jeho stěny rozpadnou a tělo vyšle signál bílým krvinkám, aby se tímto poškozením zabývaly. To způsobí zarudnutí, bolest a zánět v oblasti pupínku. Vzniknou pak tzv. papuly nebo pustuly. Papuly jsou uzavřené červené ranky, které jsou poměrně tvrdé a někdy i bolestivé. Pustuly jsou červené pupínku s bílou hlavou uprostřed. Věc, kterou z nich vytáhnete, je hnis, který obsahuje mrtvé bílé krvinky.

    „Stres negativně působí jak na naše zdraví, tak i na vzhled pokožky. Hormony, které se v těle při stresu vyplavují, oslabují ochrannou bariéru pleti, pokožka je vysušená, ztrácí jas a zdravou barvu, objevují se červené žilky, kruhy a váčky pod očima, hluboké vrásky a tváře jsou povislé. Navíc se mnohem více tvoří vrásky, protože stresovaný a naštvaný člověk dělá různé nepřirozené grimasy. Kvůli stresu tak ženy (i muži) vypadají mnohem starší, podle některých výzkumů dokonce až o 10 let. „Důležitá je správná péče o pleť, a to jak zevnitř, tak zvenku. Zároveň je velmi důležité vyhýbat se stresovým situacím a dostatečně spát.

    Zánět v podkoží, který se projeví bolestivými uzlíky na kůži zejména na holeni a stehnech se odborně nazývá Erythema Nodosum a bývá příznakem různých onemocnění. Tyto hrbolky, které jsou zpočátku narůžovělé, poté červené, fialové a nakonec hnědé jdou často ruku v ruce se zánětlivým onemocněních střev (IBD) jako jsou ulcerózní kolitida a Crohnova nemoc. Dalším kožním příznakem IBD je svědivá puchýřkovitá vyrážka dermatitis herpetiformis, která může ukazovat i na celiakii neboli nesnášenlivost lepku.

    Pigmentové skvrny sametového vzhledu na kůži vzadu na krku a pod pažemi bývají jedním z prvních příznaků prediabetu (někdy se mohou objevit ještě před prediabetem). Tyto tmavé skvrny na pokožce jsou jedním z ukazatelů, že vaše tělo začíná být rezistentní na inzulín. Pokud si všimnete tmavých flíčků v tělesných záhybech, máte nadváhu či trpíte obezitou a ve vaší rodině se vyskytuje cukrovka je zapotřebí navštívit lékaře, který vám změří hladinu krevní glukózy. Prediabetes ještě neznamená, že máte cukrovku, ale váš lékař vám může poradit, jak rozvinutí cukrovky zabránit.

    Pocit úzkosti nebo strachu prožívá v mírné formě velmi často každý z nás. Oproti strachu, který je emoční a fyziologickou odpovědí na očekávané nebezpečí, úzkost je definována jako nepříjemný emoční stav bez jasné příčiny. „Je to reakce těla na přetížení, kdy tělo vysílá jasnou zprávu - zastav se. Bohužel malé signály přicházejí už delší dobu, ale náš rozum nám neustále říká, že to musíme zvládnout, že teď nemůžeme odpočívat, že teď nemůžeme vypnout a bohužel, i tělo se unaví a pak zasáhne velmi krutě. To jen náš mozek má pevný pocit, že to bude v pořádku. Bohužel, tělo má obrovskou sílu a je to právě tělo, které určuje, co a jak bude. Další příčinou úzkostí může být život ve velkém strachu, napětí a hlavně život, který není v souladu s člověkem. Boj s úzkostí bývá těžký a mnoho lidí úzkost likviduje víc a víc. Když už nic, alespoň jednou zajděte navštívit psychologa nebo psychoterapeuta, může vás nasměrovat co a jak dále. Někdy je potřeba pomoc psychiatra. Není to ostuda. Neznamená to, že člověk je blázen. Tak jako může onemocnět kůže, oči, noha, může onemocnět duše, neodkládejte návštěvu.
     
    Doufám, že Vám moje rady alespoň trošku pomohli a uklidnili Vás.
    S pozdravem
    Dr.Apoštolová

     

Otázka

Mám na Vás dotaz. Byl jsem na vysetření pro nárazovou bolest v levem podzebrí.

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz.Byl jsem na vysetření pro nárazovou bolest v levem podzebrí. Udělali mi sono pankreas v oblasti hlavy nezvětšený ohraničený bez.ložisk.změn. přim echoginity tělo a kauda nepřehledné. Krev S AMSS 0,94ukat/l. Jiné problemy než tu nárazovou pár sekundovou bolest nemám.Nehubnu,chutná mi jen mě to trápí. ,Kdyby to byla slinivka měl bych i jiné potíže? Co by to mohlo způsobovat. Byli by hodnoty amylazy větší.Proč mi nebrali Lipazu stačí jen ta amylaza. Nenašel jsem ji v odběru.A druhý dotaz poslal mě urolog na ct ledvin s kontrastem bude tam vidět i játra a slinivka? Děkuji za odpověd.....míra 53 let nekuřák.

Odpovědi
Kategorie: Životní styl

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    16. říjen 2019.

    Dobrý den,

    Bolesti pankreatu jsou nesnesitelné,takže pankreas to nebude.  Pokud máte CT ledvin s kontrastem, tak může být vidět i pankreas, pokud to máte napsané na žádance.

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki

Otázka

Ráda bych se zeptala, zdali tyto hodnoty štítné žlázy jsou v pořádku?

Příjemný dem,ráda bych se zeptala,zdali tyto hodnoty štítné žlázy jsou v pořádku.fT4 2,1 ssTSH 13,9 .Děkuji za odpověd

Odpovědi
Kategorie: Štítná žláza

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    19. červenec 2019.

    Dobrý den,

    Třeba se obrátit na endokrinologie.

    S pozdravem
    Dr.Podlupszki

Otázka

Může přípravky Clean Inside a ToxiClean na očistu těla užívat i paní 73 let s vysokou cukrovkou

Prosila bych lékařský názor, zda může přípravky Clean Inside a ToxiClean na očistu těla užívat i paní 73 let s vysokou cukrovkou 2.typu, 4x denně inzulin. Děkuji. 

Odpovědi
Kategorie: Čištění střev

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobrý deň prajem,

    Natural Swiss produkty sú úplne bezpečné aj pri cukrovke. Ak užívate lieky, je potrebné dodržať približne dvojhodinový časový rozdiel medzi užitím produktov NaturalSwiss a užitím liekov.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Mohu provádět očistu, když mám divertikulitudu?

Dobrý den, pane doktore, mohu provádět očistu, když mám divertikulitudu?

Odpovědi
Kategorie: Divertikulitida

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Ano mozete absolvovat detoxikaciu , pokial mate divertikulitidu. V tomto pripade je vlaknina velmi dobra pre crevo.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Napadlo mě, zda to není nějaký střevní parazit - mám zajít na vyšetření a kam?

Dobrý den, pane doktore,
 
dnes jsem na toaletě měle lehký průjem, úplně minimální. Na prkénku jsem poté našla cosi, dlouhé cca 2-3cm, úzké, nešlo to přetrhnout. Napadlo mě, zda to není nějaký střevní parazit, koukala jsem proto na internet, ale nic konkrétního jsem nenašla. 
V pondělí 18. 5. jsem porodila syna, proto jsou mé obavy mnohem větší. Přísnou hygienu dodržuji neustále, nyní po porodu ještě mnohem více a zodpovědněji. 
Prosím Vás tímto o odpověď a co by se mohlo jednat a zda si mám zajít na vyšetření a kam - k jakému specialistovi. 
 
Předem Vám děkuji a přeji Vám příjemný den,

Odpovědi
Kategorie: Parazité

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den!

    Stačí isť k obvednemu lekárovi a ten Vám pošle stolicu na parazitologické vyšetrenie.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Co mám dělat, po asi 3 týdnech užívání kompletní očisty Natural jsem začala mít opět potíže.

Dobrý den,po asi 3 týdnech užívání kompletní očisty Natural jsem začala mít opět potíže s tuhou stolicí a následně hemoroidy. Snažím se nepít černý čaj a velmi omezuji bílou mouku. Hodně piju vodu- 2-2,5 l a jím dostatek zeleniny. Co mám dělat? Pohybu mám také dost. Není to tou vlákninou? Děkuji za odpověď.S pozdravem 

Odpovědi
Kategorie: Vláknina

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Pokračujte ďalej s uživanim , Váš organizmus si musí zvyknuť na príjem vláknin. Vláknina účinne absorbuje toxické látky tak, že vytvorí v črevách gélovitú hmotu, ktorá vstrebávaním tekutín odbúrava a odstraňuje toxické a odpadové látky, ktoré sa usadili v  záhyboch hrubého čreva a to si vyžaduje čas.

    S  pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Užívám léky na lačno i po jídle, v jakém rozmezí je můžu vzít od podání kúry?


Dobrý den pane doktore,prosím Vás o radu ohledně kúry na střeva z firmy NaturalSwiss.

Užívám léky na lačno i po jídle, v jakém rozmezí je můžu vzít od podání kúry?

Děkuji Vám za odpověď a přejí pěkný den
Odpovědi
Kategorie: Vláknina

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. červenec 2015.
    Dobry den prajem,

    Pokial beriete nejake lieky , tak treba dodrzat dvojhodinovy odstup medzi uzitim vlaknin a vasich liekov.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Zničí to všechny parazity? I larvy?

Dobrý den,zakoupila jsem Parasic Junior pro děti a není tam vůbec doporučená doba užívání výrobku? Proto se ptám po jakou dobu se užívá a za jakou dobu se může použít,když žádné problémy nebudou - tipuji za půl roku? A když by nějaké problémy byli,tak za jak dlouhou dobu se užívání opakuje. Zničí to všechny parazity? I larvy? Děkuji za odpověď. Víšková Lenka

Odpovědi
Kategorie: Parazité

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. prosinec 2015.

    Dobrý deň prajem,

    Doporučená doba užívania prípravku Parasic Junior sú dva mesiace, po mesiaci  5 dňová pauza a potom sa môže pokračovať  ďalej s užívaním. Zničí všetky typy parazity aj larvy.

    S pozdravom

    Dr.Podlupszki

Otázka

Mohu použit tablety Parasic i bez vlákniny clean Inside, sou nejaké průvodní potíže pri detoxikaci?

Zdravím Vás pane doktore achci se zeptat zda mohu použit tablety Parasic i bez vlákniny clean Inside. Dále mám dotaz zda jsou nejaké průvodní potíže na které se připravít např. Průjem či zvracení nebo nevolnosti. Také zda při me váze 50.kg je stejně dávkování jako u manžela který má 75.kg. Děkuji Vám za odpověď .

Odpovědi
Kategorie: Parazité

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    2. únor 2015.
    Dobrý deň prajem,

    Parasic je účinnou kombináciou 17 rastlín vynikajúcej kvality, ktoré sa tradične používali na odstránenie parazitov, ich vajíčok a vyliahnutých lariev z organizmu.
    Môže sa užívať aj samostatne. Podľa všeobecných skúseností Program Clean Inside nevyvoláva vážnejšie vedľajšie účinky. V zriedkavých prípadoch môže nastať  bolenie hlavy, kožné reakcie, bolenie brucha – niekedy aj kŕčovité – a nadúvanie. Tieto príznaky však samy zakrátko ustúpia.
    Dávkovanie je rovnaké u každého, nesúvisí to s vahou.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Trpím průjmy, nedala by se nějak zredukovat dávka vlákniny?

Dobrý den, zakoupil jsem si od Vás program Clean inside, kvůli seboroické dermatitidě, nikoliv kvůli problémy s vyprazdňováním apd, ale po týdnu používání dle návodu celkem trpím průjmy někdy i 4x denně, nedala by se nějak zredukovat dávka vlákniny? Děkuji za odpověď

Odpovědi
Kategorie: Průjem

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    14. listopad 2016.

    Dobrý deň prajem,

    Dávky treba brať podľa návodu, ale ak máte hnačky, môžete  dávky regulovať podľa potreby. Vynechajte na pár dní Clean Inside prášok ako aj čaj. Potom postupne znova použite dávku čaju aj Clean Inside-u. Len počet Parasic tabletiek by sa nemal meniť.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Trápí mě zlomenina

Dobrý den,chtela bych vědět,zda zlomenina kosti vreteni - Epiphyseolysis radii l.sin.dist.disloc Salter-Harris ll - je zlomenina úplná či neúplná.Děkuji Fischerová

Odpovědi
Kategorie: Fyzioterapeut a fyzioterapie

Odpověď

  1. Varró Tímea
    Tina Varóová Fyzioterapeut
    15. květen 2018.

    Dobrý den,

    zlomenina je neúplná, tyto typy zlomenin se velmi pěkně zahojí a regenerují se všechny části bez nějakých vážnějších komplikací. Důležité je řídit se pokyny lékaře a po zahojení začít postupně zatěžovat a cvičit.

     

     

    S pozdravem

    Varóová Tina

Otázka

Měla bych vyzkoušet probiotika?

Trávicí těžkosti Vážený pane doktore! Mám 25 let a asi 5 let mě trápí těžkosti s průjmem, co můj každodenní život neskutečně stěžuje. Objevuje se zejména v ranních hodinách, s různými příznaky. Stává se, že je průjem doprovázen křečemi v podbřišku, ale stane se i to, že je bez křečí. Někdy se objevuje i několikrát denně, ale stává se i to, že je 1-2 týdny všechno v pořádku. Chvíli jsem se snažila vyhýbat mléčným výrobkům, myslela jsem si, že je to kvůli nim, ale bohužel ne. Naposledy jsem byla s tímto problémem u lékaře před 3 týdny. Pan doktor mi předepsal prášek Smecta, No-spu a vitamin B6. Užívala jsem je pravidelně, v této době se jakoby moje těžkosti zmírnily, ale jakmile jsem je přestala užívat, znovu se objevily. Zkoušela jsem i Normaflor, ale nepomohl. Když pravidelně užívám například Lopedium, v té době je mi celkem dobře, ale nevím, jak moc škodím svému organismu tolika léky. Gastroskopie se však velmi bojím. Měla bych vyzkoušet například probiotika? Pokud ano, která by byla nejlepší? Co byste mi doporučil? Předem děkuji!

Odpovědi
Kategorie: Probiotika

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    15. duben 2018.

    Dobrý den přeji,

    Podle Vašeho popisu máte funkční problém, léky nepomohou. To, že se těžkosti objevují pět let a není žádná změna, že se nezmírnily, to vše naznačuje právě toto. Kdyby byl problém organického charakteru, měl by jiné příznaky. Užívání probiotik může Vaše těžkosti zmírnit.

     

    S pozdravem
    Dr. Podlupszki

Děkovný dopis

Děkuji Vám za Vaši odpověď. Tak přesnou diagnózu mi ještě nikdo neurčil a to jsem za posledních 24 let navštívila už několik lékařů. Až dosud jsem si to ani já sama nepřiznala, i když jsem to někde hluboko v duši cítila.

Prosím odevzdejte moje poděkování.

Prosím odevzdejte moje poděkování
S pozdravem Horváthová