Otázka

Mám zvýšené jaterní testy, co s tím?

Dobrý den, prosím o radu. Minulý měsíc mi paní doktorka zjistila zvýšené jaterní testy, po měsíci jsem byla opět na krvi a mám tyto výsledky: Kalium 4,1 mmol/l (3,8-5,4), ALT 0,77 ukat/l (0,1-0,78), AST 0,76 ukat/l (0,16-0,72), GGT 2,37 ukat/l (0,14-0,68), Alkalická fosfatáza 4,1 ukat/l (0,66-2,2) Piju ostropestřec čas, tinkturu (kapky) a drcený ostropestřec, mám jaterní dietu. alkohol nepiji. Beru ale antidepresiva, argofan 300 mg... Může to být tímto zvýšené? Popřípadě, co brát, či co dělat. Snížení antidepresiva asi není reálné, mám těžce nemocného tatínka. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpovědi
Kategorie: Detoxikace

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    14. květen 2018.

    Dobrý den přeji,

    samozřejmě užívání každého léku ovlivňuje náš organismus. Játra jsou naším filtrem a chrání tělo před toxiny, pokud ji samozřejmě přetížíme a dlouhodobě je vystavena nepříznivým vlivům léků a podobným látkám, tak se to projeví na její kondici. Jak je známo, játra víme účinně regenerovat. Velmi správně jste začali užívat ostropestřec mariánský. Semena je třeba důkladně rozdrtit, případně si zakoupit drcené, protože jinak se látky neuvolní do organismu. Stravujte se zdravě, snažte se přijímat co nejméně chemických látek. Ty jsou v současné době obsaženy v potravinách, takže doporučuji studovat složení na potravinách. Já mám dobré zkušenosti i s čajem z ostropestřce mariánského, který je třeba užívat delší dobu. Informujte o tom svého lékaře, který Vám předepisuje léky. Dobré výsledky mi přinesla i očistná kúra Toxiclean.

    S pozdravem

    Dr. Podlupszki

Otázka

Mám problém s lymfatickými cestami

Prosím o radu, mám problémy s limfatiskými cestami. Moje tělo zadržuje vodu, proč? Jarmila

Odpovědi
Kategorie: Detoxikace

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    22. březen 2018.

    Dobrý deň prajem, 

    aj keď táto oblasť nespadá pod moju odbornosť, skúsim Vám dať pár informácií. Lymfatický systém je v podstate súčasťou nášho imunitného systému. Má viacero funkcií ako napríklad transport bielych krviniek, výmena protilátok, absorpcia tukov a mastných kyselín, filtrácia a odvádzanie tekutín. Ak sú tieto funkcie narušená, tak vzniká problém. Môžete trpieť únavou, mať tráviace ťažkosti, bolesti kĺbov, či hlavy, kožné problémy, priberanie atď. Pomôcť rozprúdiť lymfu môžete zvýšením športovej činnosti, pite čistú vodu, dôležité je aj hlboké dýchanie. otužujte sa, zaujímavou je aj lymfodrenážna masáž, prípadne akupunktúra. Pomôcť môže i úprava stravy. Zaraďte do stravy ľanové a chia semienka, brusnice, avokádo, listovú zeleninu, orechy a potraviny s nízkym obsahom cukru. Naopak sa vyhýbajte mastným a priemyselne spracovávaným potravinám. Nevhodný je cukor, soľ, sladidlá, mliečne a mäsové výrobky. 

     

    S pozdravom

    Dr. Podlupszki


Otázka

Mám problém s vyprázdňováním

DOBRY DEN CHTELA BICH SE ZEPTAT CO TO JE NEMOHO SE PORADNE VIPRAZNIT KDIS SI NEVEZMU CIPCI GRUCALEN TAK NIC NEJDE JAK KDIBI TAM BILO NECO ZASEKLE TROCHU STOLICE JDE A PAK NIC MAM RIDKOU STOLICI NEMAM ZACPU DEKUJI ZA ODPOVET

Odpovědi
Kategorie: Detoxikace

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    6. březen 2018.

    Dobrý deň prajem,

    Podľa Vášho popisu máte narušenú rovnováhu v črevách. Skúste nasadiť probiotiká a tiež by bolo vhodné zvýšiť príjem vlákniny. Sledujte, či sa stav zmení pri konzumácii rôznych potravín. Vynechajte ťažké a mastné jedlá, teda stravu odľahčite. Ak budú Vaše ťažkosti pretrvávať, je vhodné navštíviť lekára.

     

    S pozdravom 

    Dr. Podlupszki

Otázka

Detoxikace a reakcie tela

Dobrý den, před 3 roky jsem užívala 1 měsíc ( květen) sadu Toxi Clean. cítila jsem se po ní dobře ale mělo to jednu velikou komplikaci. Po skončení užívání, když jsem začala jíst moji normální celoživotní běžnou českou stravu "od všeho něco" bez speciálních omezení ale i bez extrémů (tím myslím přes míru alkoholu, tučného, smaženého atd.) , se mi udělal ekzém okolo očí, nosu a úst. Zejména okolo očí ten ekzém až bolel na dotek. Jinak to štípalo, zvlášť když jsem se v obličeji spotila. Pomohlo mi až aplikování 10 injekcí Calcia do žíly na doporučení kožné lékařky. Dokonce zvažovala i hospitalizaci na kožním. Nikdy se mi noc takového nestalo, Ty obtíže byly takové že mne to zrazovalo nadále od očisty Toxi Cleanem. Prosím můžete i to nějak vysvětlit? Děkuji Vám. Peterková Yveta

Odpovědi
Kategorie: Detoxikace

Odpověď

  1. Dr. Apostol
    Dr. Eva Apoštolová Kožní lékařka, kosmetoložka
    20. únor 2018.

    Dobrý deň prajem,

    Podobné problémy môžu mať rôznu príčinu, záťaž na organizmus prostredníctvom stravy je v súčasnej dobe veľmi veľká a je nevyhnutné sledovať, aké potraviny prijímame. Podľa Vášho popisu usudzujem, že mohlo ísť o akútnu alergickú reakciu. Keďže je to už 3 roky dozadu, tak neviem, či si pamätáte potraviny, ktoré ste konzumovali a mohli spôsobiť takúto záťaž pre organizmus. Po detoxikačnej kúre je nutné, aby sme telo začali zaťažovať bežnou stravou postupne a opatrne, pretože aj detoxikácia je určitým spôsobom záťažou. Je dôležité dodržiavať všetky pokyny a sústrediť sa na svoje telo, ktoré by malo byť čo najviac v pokoji a bez stresu.  Niekedy telo reaguje na zmeny práve takýmto zhoršením stavu, ktorým dáva najavo, že sa v ňom niečo deje a "čistí" sa. Nepredpokladám, že to mohla spôsobiť detoxikačná kúra od ToxiClean, keďže ide o vysokokvalitný produkt na prírodnej báze.

     

    S pozdravom

    Dr. Apoštolová