Otázka

Zároveň s užíváním léků se mi objevil průjem

Vážený pane doktore! Mám 22 let a nedávno jsem byla léčena antibiotiky kvůli onemocnění dýchacích cest a užívala jsem lék s názvem Cefzil. Zároveň s užíváním léků se mi objevil průjem. Stolice je sliznatá, někdy krvavá, ale krev je červená. Když se objevil průjem, užívala jsem normaflor, držím dietu (suchary, jablko, banán, jogurt), to znamená, že jím pouze potraviny, které by měly stolici udržet. Nezhubla jsem pouze následkem diety. Na toaletu chodím 3-4 krát denně, ale konzistence stolice a krev mě znepokojuje. Něco podobného jsem už měla i před dvěma lety, ale tehdy vše během dvou týdnů skončilo. Je možné, že se jedná o zánětlivé onemocnění? Když se stav zlepší, v každém případě navštívím svého lékaře, ale bojím se, že mě pošle na kolonoskopii. Trpím silným nedostatkem železa a jsem chudokrevná. Napadlo mě i to, jestli to nemůže být důvod mých problémů. Nechci myslet na nic vážnějšího. Co myslíte, že by to mohlo způsobovat? Mám mít obavy? Děkuji za Vaši odpověď a pomoc! S pozdravem Brigitta

Odpovědi
Kategorie: Průjem

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    26. duben 2018.

    Milá Brigi!

    Podle mého názoru způsobují problémy antibiotika. Pokud se Váš stav nezlepší, potom bude třeba vyšetřit vzorek stolice na toxin Clostridium. Do té doby Vám doporučuji užívání probiotik.

    S pozdravem
    Mudr. Podlupszki

Otázka

Mám průjem.

Dobrý den pane doktore, co jsem se vrátila z Egypta 14.8 mám průjem.Pani doktorka MI UDĚLALA TŘIKRÁT VÝTĚR A VŽDY V POŘÁDKU. NAPSALA MI DVAKRÁT ANTIBIOTIKA A PRŮJEM MÁM STÁLE,PRŮJEM JE HNĚDÝ S KRVÍ A HLENY.NĚKDY STRAŠNĚ ZAPÁCHÁ, PŘED VYPRÁZDNĚNÍM MĚ BOLÍ V POD BŘÍŠKU TRPÍM VĚTRY A ŘÍHÁNÍ,MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚD´

Odpovědi
Kategorie: Průjem

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    5. říjen 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Dôležitý je vysoký príjem tekutín a beztuková strava, aby sme črevá zbytočne nepreťažovali. Infekčnú hnačku spôsobujú víry alebo toxíny, produkované činnosťou nepriateľských baktérií v čreve. Narušenú rovnováhu upravia priateľské probiotické mliečne baktérie- Probiotiká, ktoré užívajte každé ráno a večer.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki


Otázka

Mám zhruba dva měsíce problém ze stolicí jen málo a průjem.

Dobry den mam zhruba dva měsíce problém ze stolicí jen málo a průjem a jako bych břicho nafoukle dík

Odpovědi
Kategorie: Průjem

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    20. září 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Odporúčam  čo najskôr absolvovať gastroenterologické vyšetrenie, vyšetrenie stolice, a tiež užívanie probiotických prípravkov, čo zmierňuje-obnovuje poškodenú črevnú flóru.  

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki

Otázka

Již přes měsíc a půl mám křeče a bolesti v oblasti pupku.

Dobrý den, již přes měsíc a půl mám křeče a bolesti v oblasti pupku a po levé a pravé straně pod žebrama (hlavně po pravé straně), které zasahují až do zad, k tomu ještě průjem a občasné motání hlavy. Tři týdny používám smektu, která mi sice pomáhá od bolestí, ale prujem pořád přetrvává (když ji vysadím, bolesti se zase vrátí) a probiotika Biopron Forte, u kterých zatím změnu k lepšímu nepočiťuji. Rozbor krve a moči mám prý v pořádku, stejně tak sonografie pravé poloviny břicha. Ještě jsem absolvoval ultrazvuk střev s nálezem, který zasílám v příloze. Prý by se mělo jednat o zánět střeva, nyní čekám ještě na rozbor stolice. Prosím o posouzení daného nálezu abych věděl jestli je to opravdu pouze zánět,který pujde přeléčit antibiotikama nebo jestli se mám připravit na další koloběh vyšetřování a vážnější diagnozu např Crohnova nemoc nebo ulcerózní kolitida :( Předem moc děkuji za odpověď. vyšetření střev: https://ibb.co/iNn6Zk hraniční nález na levém kolon TI a tenké kličky v normě

Odpovědi
Kategorie: Průjem

Odpověď

  1. Dr. Podlupszki
    Dr. Csaba Podlupszki Gastroenterolog
    29. červenec 2017.

    Dobrý deň prajem,

    Podľa mňa keď pretrvávajú Vaše hnačky, v tom prípade by ste mal absolvovať kolonoskopické vyšetrenie, kt. by dalo odpoveď na Vaše ťažkosti.

    S pozdravom
    Dr.Podlupszki